• VIANOCE – kúzelný čas

            20. 12. 2023

            Máme doma jedličku, na jedličke hviezdičku. Hviezdička sa ligoce, už sú zasa Vianoce. Aj žiaci našej školy nedočkavo počítali dni do Vianoc a tak si ich spríjemňovali vianočným tvorením. Žiaci sa ochotne a tvorivo zapájali do výroby vianočných ozdôb a dekorácií, ktoré zdobia naše triedy a každým dňom sa tešili čo nové môžu vytvoriť.

            Súčasťou vianočného tvorenia bolo aj zdobenie perníkov. Všade rozvoniavala vôňa medu, škorice, čaju a dobrá nálada tomu všetkému dodávala sviatočnú atmosféru. Žiaci druhého a tretieho ročníka si vyskúšali ako správne pripraviť polevu na zdobenie perníkov a aj samotné zdobenie. Tiež si pripravili pre svojich spolužiakov malé prekvapenie vo forme ozdobených perníkov, ktoré im s radosťou darovali. Celú atmosféru dopĺňali vianočné melódie a radosť v detských očkách.

            Šťastné a veselé Vianoce! Stromček nech sa ligoce. Vianočná nálada nech opantá nás. Do srdiečka lásku, zdravia plnú kapsu – to všetko želáme Vám!

             

            Mgr. Ivana Dirgová

             

          • Vianočná besiedka v MŠ

            20. 12. 2023

            Nastal príjemný predvianočný čas a deti v škôlke sa pripravili na spoločnú vianočnú besiedku.  Čas vianočný je vždy plný prekvapení, je chvíľou keď sa čas akoby na moment zastavil,  kedy ľudské srdcia zmäknú a je časom tajných  želaní. A práve vtedy rok čo rok prichádza vianočná rozprávka, ktorú denne pár týždňov usilovne trénujeme, vymýšľame kostýmy a kulisy, pretože nič tak nepoteší rodičov ako krásne vystúpenie našich najmenších.

            Mgr. Zuzana Hricová Firmentová

          • Od Ondreja do Troch kráľov

            13. 12. 2023

            Divadielko BABADLO

            Pri príležitosti vianočných sviatkov, sme mali možnosť zakúsiť predvianočnú atmosféru aj pre malého poslucháča cez divadielko BABADLO a ich vystúpenie. Predstavili deťom sled pranostík a porekadiel od Kataríny, sv. Martina a Ondreja až po  Štedrý deň   s piesňami a koledami.

            Mgr. Zuzana Hricová Firmentová

          • Mikuláš v MŠ

            13. 12. 2023

            V obci Kyjov 06.12.2023 zavítal Mikuláš so svojimi pomocníkmi.
            Na predvianočnú vlnu sa naladilo vedenie školy, učiteľský zbor, ale aj samotné deti. Za sladkú odmenu  sa a v triedach spievalo, recitovali sa tradičné veršíky určené pre Mikuláša.
            Ďakujeme za spríjemnenie tohto dňa!

            Mgr. Zuzana Hricová Firmentová

          • Mikuláš v škole

            7. 12. 2023

            Sviatok sv. Mikuláša je obľúbený najmä deťmi, ktoré sa v tento deň tešia na obdarovanie sladkosťami a rôznymi drobnosťami. Tento rok sa našim žiakom sv. Mikuláš  prihovoril prostredníctvom obrazovky na You Tube kanáli. Tento deň sa niesol príjemnýmmikulášskym zábavným učením. Poslušné deti dostali okrem balíčkov aj Certifikát malého poslušníka, ale podmienkou bolo prednesenie básničky alebo pesničky. Predsa len akákoľvek návšteva Mikuláša má pre žiakov svoje čaro.

            Mgr. Ľudmila Kanuščáková