• Pozvánka na zápis do 1.ročníka

            24. 3. 2023

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Kyjov pozýva predškolákov a ich rodičov na slávnostný zápis do 1.ročníka dňa 24.4.2023 v čase od 10:30 - 13:30 hod.v budove školy.

            Na zápis je potrené doniesť rodný list dieťaťa, preukaz poistenca , občiansky preukaz rodiča a 15 eur na pracovné a predpisové zošity.

            Mgr. Helena Hricová - riaditeľka ZŠ s MŠ Kyjov

          • 22. marec – Medzinárodný deň vody

            24. 3. 2023

            Voda je základnou zložkou života pre všetky živé organizmy. Bez nej niet života ani nádeje.Každá rieka má svoj prameň, aj tá naša, kyjovská. Potok Hradlová pramení vysoko v horách, pod Minčolom a kľukatí sa celou dedinou.Ako tento vzácny dar chrániť, neznečisťovať a šetriť ho, sa snažíme vštepovať už našim najmenším žiakom.

            Medzinárodný deň vody sme si pripomenuli na škole prostredníctvom rôznorodých zážitkových aktivít. V rómskom jazyku je voda „pani“.Pani, ktorá je zdrojom obživy a radosti, no keď sa rozzúri, vymýva brehy riek, ničí domovy, berie životy. Chráňme si ju ako oko v hlave, aby z nej nikdy neubudlo!

            PaedDr. Anna Molnárová

             

          • Marec – mesiac knihy

            21. 3. 2023

            Kniha, najväčší priateľ človeka, od nepamäti patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov detí, mladých a starých. Pre niekoho neoddeliteľná súčasť učenia sa, pre iných čas oddychu. A tak ako každý rok, aj tento rok si pripomíname marec  „mesiac knihy“. V tomto mesiaci im venujeme omnoho viac času ako inokedy.

            Dňa 17. 3 sme sa so žiakmi preniesli z rozprávky do rozprávky, kde sa naším prvákom predstavili rôzne rozprávkové postavičky a naši žiaci ich museli správne pomenovať. Potom nám naši prváci ukázali ako vedia čítať a my sme ich pasovali za čitateľov. Druháci, tretiaci a štvrtáci plnili rôzne aktivity a čítali z určenej knihy, kde sme potom vyhlásili kráľa čitateľov.

            Hlavným cieľom akcie bolo hravou a nenásilnou formou priblížiť žiakom vzťah ku knihám, školskej knižnici a čítaniu.

            Mgr. Marcela Horská

          • Finančná gramotnosť

            20. 3. 2023

            V rámci blokovej výučby finančnej gramotnosti sme sa na našej škole zamerali na aktivity spoločné s jej rozvojom. Žiaci riešili rôzne úlohy, ktoré pútavou formou približujú rozličné reálne situácie, zmysel rozumného a bezpečného zaobchádzania s peniazmi a dôležitosť sporenia pre vlastnú budúcnosť. Zahrali sa na zákazníkov v obchode. Rozmieňali peniažky na drobné, zamieňali papierové bankovky za eurá a centy, poznávali cenu tovaru, riešili čo všetko si môžu dovoliť kúpiť. Snažili sa usporiadať želania a potreby podľa dôležitosti, pričom sa mali zodpovedne rozhodnúť, ako čo najvhodnejšie minúť určitú sumu peňazí. Veríme, že žiaci si z aktivít odniesli veľa pekných zážitkov i vedomosti.

            Kolektív ZŠ s MŠ Kyjov